Jaarprogramma 2022

Voor 2022 hebben we weer een compleet en veelzijdig programma voor ons openluchttheater. Wel met een voorbehoud: het kan zijn, bijvoorbeeld door Coronamaatregelen, dat we veranderingen moeten aanbrengen. Op onze website (deze pagina) is altijd de laatste versie te vinden. Op het THEATERPROGRAMMA 2022 staan de volgende evenementen. 
Als u de jaarfolder hebt: er zijn een paar kleine wijzigingen. De middag Talenten uit de regio is op 11 september; en er is een voorstelling toegevoegd: NiceAn’Loose met Gruno’s Postharmonie op 25 september.
We vermelden ook de Magnuslezing, een evenement van vereniging Historisch Anloo, die dit evenement jaarlijks in november organiseert in samenwerking met onder meer Rondom Magnus.

 • woensdag 13 april: Bevrijdingsconcert
  Op 13 april 1945 werd Anloo bevrijd. Dat vieren we met een concert in de Magnuskerk, verzorgd door het Hunzekoor en fanfareorkest Togido uit Eext. Vrij entree.
 • zaterdag 16 april: Lammetjesdag – GEANNULEERD
  De vaste, vrolijke opening van het nieuwe seizoen: schaapskudde Het Stroomdal laat de jonge aanwinst zien. Kinderen kunnen lammetjes knuffelen of met de fles voeden. Vrije toegang.
 • zaterdag 7 mei, 20.00-22.30 uur: De laatste snik & Hoge nood
  Toneelgroep E Poi uit Assen gaat de actualiteit niet uit de weg. Stijging van de zeespiegel, opwarming van de aarde, wat voor praktische en ethische gevolgen heeft dat? Maar eerst zal smartlappenkoor De Laatste Snik voor enige relativering zorgen.
  Entree € 12,50 (vrienden speulkoel € 7,50; kinderen gratis). 
 • zondag 15 mei, 14.30-17.00 uur: Cabaret –  Jeffrey en Jasper
  Jeffrey Klein Koerkamp stal al eens de show in de Speulkoel, bij het podium voor talenten. Hij wil graag méér laten zien en zal zijn vriend en collega Jasper Nieuwenhuis meenemen.
  Entree € 12,50 (vrienden speulkoel € 7,50; kinderen gratis).
 • woensdag 18 mei, 10.30-12.00 uur: Theater voor de schooljeugd
  Theatergroep Tender verzorgt een (besloten) voorstelling voor basisschoolleerlingen. Een vrolijk en interactief evenement dat indruk zal maken. Je kunt niet vroeg genoeg met zulke cultuur in aanraking komen.
 • zondag 22 mei, 14.30-17.00 uur: Verhalenvertellers
  De verhalenvertellers van ‘Mien Westerkwartier’ vertellen het waar gebeurde dramatische verhaal van IJe Wijkstra. Het verhaal van een romance die onverwacht uitmondt in een dramatisch bloedbad. De verhalen worden omlijst met passende accordeonmuziek.
  Entree € 12,50 (vrienden speulkoel € 7,50; kinderen gratis).
 • zondag 19 juni, 14.30-17.00 uur: Jazz, klassiek & opera
  Kirill Dumchenko en Stanimir Lambov zijn jonge musici die hun sporen verdiend hebben. Samen met nog zeven collega’s brengen ze een programma waarin verschillende stijlen samenkomen. Jazz, maar met elementen van klassieke muziek en opera.
  Entree € 12,50 (vrienden speulkoel € 7,50; kinderen gratis).
 • Zondag 3 juli, 14.30-17.00 uur: Klezmer & Co
  De groep Klezmer & Co verzorgt een vrolijke middag met swingende muziek uit het rijke Jiddische repertoire. ‘Je kunt je benen bijna niet stil houden’.
  Entree € 12,50 (vrienden speulkoel € 7,50; kinderen gratis).
 • zondag 7 augustus: Kerkdienst in het Drents
  De PKN Anloo-Zuidlaren verzorgt een Drentse kerkdienst in de open lucht, in de Speulkoel.
 • zondag 28 augustus, 14.30-17.00 uur: Bert Hadders en Otto Groote
  Twee geliefde singer-songwriters. Bert Hadders kent iedereen! En Otto Groote (al weer voor de vierde keer in De Speulkoel) heeft een groeiende schare fans, sommigen komen speciaal voor hem naar Anloo. Fijne luisterliedjes in het Plattdüütsch en het Gronings.
  Entree € 12,50 (vrienden speulkoel € 7,50; kinderen gratis). 
 • zondag 11 september, 14.30-17.00 uur: Talenten uit de regio
  In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Drenthe-Groningen biedt de Speulkoel een podium aan jonge, beginnende artiesten, zoals singer-songwriters en muzikale duo’s.
  Entree € 12,50 (vrienden speulkoel € 7,50; kinderen gratis). 
 • zondag 18 september, 14.30-17.00 uur: Jazzfanfare – GEANNULEERD
  Uit Groningen komt Jazzfanfare, een enthousiaste groep muzikanten onder leiding van Harry van Lier die zorgt voor een geweldige sfeer bij alle gelegenheden. Een middag lékkere muziek in de buitenlucht.
  Entree € 12,50 (vrienden speulkoel € 7,50; kinderen gratis). 
 • zondag 25 september, 14.30-17.00 uur: NiceAn’Loose en Gruno’s Postharmonie
  Het popkoor van Anloo NiceAn’Loose verzorgt een feestelijke middag in het bostheater van Anloo, met heel afwisselend repertoire! Samen met de steelband van Gruno’s Postharmonie, die soca- en calypsomuziek laat horen op steeldrums, afgewisseld met pop, latin en reggae.
  Entree € 12,50 (vrienden speulkoel € 7,50; kinderen gratis).
 • woensdag 16 november, 19.30-22.00 uur: Magnuslezing 2022
  ‘Nieuw licht op oude kaarten’: Paul Brood en Geny van Horssen zullen laten zien hoe de eeuwenlange ontwikkeling van het landschap verrassend goed in beeld is te brengen, op basis van historisch kaartmateriaal, schilderijen en tekeningen, in combinatie met moderne technieken. De Magnuslezing (in de Mgnuskerk) wordt jaarlijks georganiseerd door Historisch Anloo, in samenwerking met Vrienden Magnus, PKN Anloo én Rondom Magnus.
  Entree € 12,50; opgave: magnuslezing@historischanloo.nl.
 • vrijdag 9 december, 19.30-21.00 uur: Kerstmis over grenzen heen
  December is de maand waarin we massaal naar de kerk gaan en zingen over vrede op aarde, terwijl miljoenen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Deze voorstelling in de Magnuskerk zal gewijd zijn aan dit aspect van de dagelijkse realiteit. 
  Entree € 5,-.

Hieronder vindt u de jaarfolder (versie januari).

RESERVEREN
U kunt reserveren voor een voorstelling door te mailen naar speulkoel@rondommagnus.nl. Vermeld telefoonnummer, adres en gewenste aantal. U krijgt een bevestigingsmail. Betalen kan bij de ingang, met (gepast) contant geld of door te pinnen.
Bij sommige voorstellingen is er voorverkoop bij de Alldro in Annen; zie onze website. Kijk daarvoor bij de informatie voor die voorstelling.

WORD VRIEND VAN DE SPEULKOEL!
Veel bezoekers die de Speulkoel hebben weten te vinden zien we terug bij volgende voorstellingen. Daar zijn we blij mee en daarom hebben we de Vriendenkaart in het leven geroepen. Voor een kleine jaarlijkse bijdrage krijgt u korting op de entreeprijs. Vraag een aanmeldkaart bij de kassa, vul hem in, dan ontvangt u meteen uw Vriendenkaart en u profiteert direct!

CORONAMAATREGELEN
We hebben twee jaren achter rug waarin voorstellingen door coronamaatregelen soms niet door konden gaan en andere keren met beperkingen. Inmiddels is in theaters en zeker openluchttheaters weer meer mogelijk; maar dat zou weer kunnen veranderen en natuurlijk is dit programma onder voorbehoud.
We willen risico’s op een Corona-besmetting vermijden. We houden er rekening mee dat we het aantal bezoekers moeten beperken. Dan kunnen we – met vaste zitplaatsen en looproutes – voldoen aan de anderhalvemeter-regel. De corona-checklist geeft meer uitleg: ROM-publ-corona-checklist-20210713Download

Reacties zijn gesloten.