Talenten uit de regio

In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Drenthe-Groningen biedt de Speulkoel een podium aan jonge, beginnende artiesten, zoals singer-songwriters en muzikale duo’s. Vier optredens in één programma, zondag 11 september: een fijne zondagmiddag in de open lucht!
Klik hier voor een video-impressie.

Marieke Schenk
Of ze er komt weet ze niet, maar Marieke Schenk weet honderd procent zeker dat ze artiest wil worden. De 18-jarige Marieke droomt van het podium.

Marit Nygård
Marit Nygård (2002) schrijft op wat er in haar hoofd omgaat, en de uitkomst zijn verdrietige, zachte, eerlijke, blije en boze liedjes. Zelf noemt ze dit “dagboek-achtig”, en wie goed luistert krijgt een kijkje in het leven van een student die zich worstelt door quarantaine, liefde, volwassen worden en het soms-aan-alles-twijfelen. 

S. Lois
De blue grass folk singer-songwriter S. Lois (Wijtze Valkema, Meppel) combineert no-nonsense zang met up-tempo gitaarspel geïnspireerd door de boom-chicka sound van Americana sterren Maybelle Carter, Johnny Cash en Jimmy Martin. Meer recente inspiratie haalt S. Lois bij artiesten als Gillian Welch & David Rawlings, Willie Watson en Kris Drever. Onlangs werd zijn single ‘I Stopped Worrying (A Long Time Ago)’ toegevoegd aan de populaire Monthly Playlist op het Spotify-kanaal van GemsOnVHS uit Nashville, het internationaal vermaarde collectief voor folk video’s.

Same Old
Met twee dynamische stemmen en donderende gitaren weten Stijn Bloemhof en Laszlo Buring, aka ‘Same Old’ een breed scala aan muziek te spelen. Dit akoestische duo neemt de luisteraar mee op reis door middel van hun liefde voor country, blues, western en goede verhalen.

Reacties zijn gesloten.