Lammetjesdag!

Op zaterdag 21 april was het lammetjesdag in en bij de Speulkoel. Pasgeboren lammetjes – en hun trotse ouders – lieten zich bewonderen en knuffelen. Het weer had niet beter gekund bij dit evenement, waarmee de Stichting Rondom Magnus het culturele seizoen 2018 aftrapte.

Veel ouders met kinderen en vooral veel grootouders met de kleinkinderen kwamen de jonge aanwinsten van de schaapskudde Het stroomdal bewonderen. Ter ere van deze jonggeborenen waren er de traditionele beschuiten met muisjes voor alle bezoekers en voor de kinderen was er natuurlijk ranja. Een extra attractie was de aanwezigheid van een aantal verstoten lammeren, die met de fles moeten worden grootgebracht; een taak die met veel toewijding door een groot aantal kinderen werd uitgevoerd. Voor veel bezoekers aanleiding om te vragen of dit volgend jaar weer op het programma zou staan; sterker nog, dit was de eerste in een lange reeks voor de komende jaren.

De bezoekers kunnen met de foto’s hierboven nog even nagenieten. Hoe alle lammetjes en hun ouders weer worden thuisbezorgd ziet u in dit filmpje.

Een deel van de volwassen schapen zal wederom te bewonderen zijn in de Speulkoel op zaterdag 21 juli, wanneer zij deskundig van hun wollen winterjassen zullen worden ontdaan.

ROM affiche 20180421 lammetjesdag v2

 

 

Reacties zijn gesloten.