Drents Talent

In Griekenland schroeit en brandt het, in Italië vallen hagelkeien. Anloo is gelukkig gezegend met mild weer. Op 23 juli had het ietsje meer zomers mogen zijn, maar het bleef wél grotendeels droog bij het optreden van Nik, Marieke, Marin en Joost. En bij het mini-buitje eind van de middag vond iedereen genoeglijk een plekje onder de podiumtent.
Een fijne, afwisselende zondagmiddagvoorstelling! De bezoekers (niet heel veel, vanwege dat weer) genoten van een fijne, afwisselende voorstelling.
Van Freddy Rozenveld en van Dick van der Veen kregen we een reeks mooie foto’s; hieronder staan er een paar. Op de facebookpagina van de Speulkoel Anloo staan er meer.
Van alle vier optredens zijn er ook video-impressies, klik op de naam: Nik, Marieke, Marin, Joost.

Drenthe telt verrassend veel jonge, beginnende singer-songwriters en andere muzikale talenten, die graag laten horen en zien wat ze kunnen, vooral ook aan wie hen nog niet kent.

In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Drenthe-Groningen heeft De Speulkoel vier talenten uitgenodigd, die op het bevrijdingsfestival in Assen het publiek ook al verrasten. Zang met alleen een gitaar of met een kleine band: juist in de intieme sfeer van het openluchttheater van Anloo kunnen de bezoekers optimaal genieten van deze vier artiesten. Vier optredens in één programma, zondag 23 juli, van 14.30 uur tot 17.00 uur.

Nik Iprenburg

NIK IPRENBURG vindt het als singer-songwriter heerlijk om op het podium te staan. Hij zingt al zijn hele leven en is 11 jaar geleden begonnen met gitaarspelen op de gitaar van zijn vader. Nu maakt hij met heel veel plezier zijn eigen muziek.

Marieke Schenk

MARIEKE SCHENK  was al eens in de Speulkoel te zien. Ze heeft zich verder ontwikkeld en neemt nu ook een band mee. Marieke is een artiest die in één woord omschreven kan worden: enthousiast!  Na een concert van Miss Montreal ging ze oefenen op de gitaar. De Kunstbende bood haar een podium en sindsdien is ze daar niet meer vanaf te krijgen.

 

Marin Krebbers

MARIN KREBBERS is 18 jaar en als singer-songwriter nog volop in ontwikkeling. Hij is heel creatief en de ideeën voor songs knallen uit zijn hoofd. Op 5 mei gaf hij zijn eerte openbare optreden, met een aantal eigen songs. Die deelt hij ook in de Speulkoel graag met het publiek.

Joost Dijkema

 JOOST DIJKEMA is in onze regio geen onbekende meer en hij heeft al drie solo-platen op zijn naam. Joost is multi-instrumentalist, laat op 6- en 12-snarige gitaar onnavolgbaar fingerpicking spel horen en zijn vocalen zijn warm. Hij heeft samen met Bert Hadders Groningstalige countryfolk op de plaat gezet. Een fantastische gitarist die ook een goed americanaliedje kan schrijven.

Drents Talent, zondag 23 juli 14.30 uur in de Speulkoel.
Entree €12,50; vrienden speulkoel €7,50; kinderen vrij.
Reserveren: mail aantal plaatsen, telefoonnummer en adres naar speulkoel@rondommagnus.nl.

Reacties zijn gesloten.