Kom op verhoal ien Anloo

En òf het leuk was, deze middag in de open lucht! We hadden er rekening mee gehouden dat het weer zou tegenvallen, we hadden kunnen uitwijken naar de Magnuskerk, maar dat bleek niet nodig. En de schuilmogelijkheden en regenponcho’s die we paraat hadden bleven ook ongebruikt.

De vertellers van “Kom Op Verhoal” hebben ons getrakteerd op een heel aantal mooie anekdotes èn muziek, waar we zeer van hebben genoten. Omdat er (jammer…) niet veel bezoekers waren zijn we gewoon in de Speulkoel gebleven en hebben dus geen rondwandelingetje gemaakt zoals vorig jaar.Maar het weer was perfect: het bleef droog, bij een fijne temperatuur; een heel fijne middag!

Mien Westerkwartier is een stichting die probeert het Westerkwartiers levend te houden. Een onderdeel hiervan is het vertelcollectief ‘Kom op Verhoal”. Dit collectief bestaat uit een groep verhalenvertellers. Zij komen op 7 mei naar Anloo. Vorig jaar waren ze hier met hun verhalenserie rond IJje Wijkstra.

Dit jaar komen ze met heel verschillende verhalen.  De vertellers laten in en rond de Speulkoel hun mooiste verhalen horen. Verhalen van vroeger en nu. Van grote blunders en vreemde mensen. Eigen geschreven verhalen of eeuwenoud erfgoed.  Al wandelend kom je de vertellers tegen.

Na een gezamenlijke start met muzikale omlijsting gaat u in groepjes langs de vertellers. Zij vertellen in het Westerkwartiers, die vreemde mengeling van Gronings, Fries en Drents. Een taal die voor iedereen te begrijpen is. Gezamenlijk sluiten we weer af in de Speulkoel.

Zondag 7 mei, 14.30-17.00 uur. Entree €12,50; vrienden speulkoel €7,50; kinderen vrij.

Reacties zijn gesloten.