De Speulkoel

ROM be hegen panorama bijgesneden

Bé Hegen uit Annen maakte deze tekening van de speulkoel-locatie, met op de achtergrond de kenmerkende toren van de Magnuskerk.

De Speulkoel is het openluchttheatertje van Rondom Magnus. Dit was in de jaren dertig van de vorige eeuw de naam van de ‘speelplek’  die werd aangelegd in het Speulkoelbos (dat natuurlijk niet voor niets zo heet), met zitbanken gemaakt van uitgestoken zoden. Het was enkele tientallen jaren in gebruik en werd daarna bijna vergeten. Maar de plek is weer opgeknapt en als sfeervol theater ingericht. Hiervoor is in 2016 de Stichting Rondom Magnus opgericht met als doelstelling het organiseren van culturele activiteiten,zoals muziek, dans, theater, toneel, kleinkunst en dergelijke, in
en om Anloo (‘Rondom de Magnuskerk’).

Elders op deze website leest u meer over de wedergeboorte van De Speulkoel en alle grote en kleine klussen bij de inrichting van dit bostheatertje.

Rondom Magnus stelt jaarlijks een veelzijdig programma samen, voor jong en oud, van  voorstellingen die in De Speulkoel prachtig tot hun recht komen. Jazz, klassieke muziek, dans, cabaret, toneel, variéte, noem het maar op. Een actueel overzicht vindt u op de pagina jaarprogramma en in het menu evenementen.
En kijk vooral ook eens op de facebook-pagina , voor sfeerimpressies van alle Speulkoel-activiteiten! 

Reacties zijn gesloten.