Dromen en slapen

cigale 44410833_984667111730559_2761718594722070528_o gedeelte

Kamerkoor Cigale

Op zondag 12 mei is er ’s middags een mooie voorstelling onder het motto Dromen en Slapen. Een combinatie van koorzang, verhalen en gedichten. Het bekende kamerkoor Cigale, onder leiding van dirigente Marion Bluthard, zingt een aantal klassieke liederen van onder andere Bach en Brahms, maar ook van hedendaagse componisten zoals Ballard en Whitacre.

 

00000marionwilgjes gedeelte

Marion Spronk

 

Marion Spronk, dichteres uit Assen, leest een aantal, bij het thema passende, gedichten voor.
De schrijver-dichter-zanger Ton Peters, bekend van bijdragen aan literaire programma’s van Radio Noord en enkele dichtbundels zoals o.a. Ellert en Brammert en Lessen in gespletenheid draagt voor uit eigen werk.

kasper_peters gedeelte

Kasper Peters

Kasper Peters, waarbij zeker geldt dat de appel niet ver van de boom valt, is dichter en prozaschrijver en hij maakt theaterproducties. Peters is een van de oprichters van het poëziegezelschap Dichters uit Epibreren. In 2004 verscheen zijn poëziedebuut Hellevaartsdagen, in 2009 gevolgd door de bundel Kanaalkoorts. Zijn werk verschijnt in verschillende literaire tijdschriften, boeken en bloemlezingen. Daarnaast geeft hij poëzielessen op middelbare scholen. Vader en zoon brengen, naast hun individuele inbreng, ook samen een aantal kolderieke en theatrale nummers op de planken.

Het Huus van de Taol organiseerde in het afgelopen jaar een schrijfproject voor kinderen van de basisschool, onder het thema In elk kind zit een verhaal. Giel Munstra, leerling van OBS Anloo en een van de prijswinnaars van dit project, zal zijn verhaal De drie Gedaantes voorlezen.

Het programma voor deze middag kunt u hier downloaden: ROM programma dromen en slapen 20190512

 

Reacties zijn gesloten.