Magnuslezing 2016

De jaarlijkse Magnuslezing in Anloo is een co-productie van Historisch Anloo, Stichting Vrienden Magnuskerk en de protestantse gemeente van deze kerk. Vanaf de oprichting werkt ook Rondom Magnus hieraan mee. Vorig jaar leverde dat een verrassend Voorspel op, met muziek en dans.

De Magnuslezing heeft binnen enkele jaren een grote reputatie verkregen, door de verrassende combinatie van gerenommeerde sprekers en doordat ook bekende persoonlijkheden hier graag aan meewerken. Dat is ook dit jaar het geval, en hoe!

magnuslezing1

Het eerste deel werd verzorgd door de archeoloog Pieter den Hengst, die vertelde over het spraakmakende onderzoek van dit voorjaar aan de grafkelder in de Magnuskerk. Zijn verhaal is een uitwerking en interpretatie van wat Prof. van Giffen tijdens de restauratie in de periode eind 1930 – begin 1940 gevonden heeft (o.a. de grafkelder).

magnuslezing2

Het tweede deel van de avond werd ingevuld door niemand minder dan Freek de Jonge. Zoals je van hem zou verwachten: een memorabel en inspirerend gebeuren. Meteen al was het publiek onder de indruk van het lied ‘Vaders stem’ dat hij zong met prachtige begeleiding van een gelegenheidskoor. In zijn conference sneed hij vele onderwerpen aan. Vooral het beeld van een onervaren stuurman die een enorm schip met gevaarlijke lading veilig tussen kerncentrales door moet manoeuvreren (aan wie doet dit toch denken?) zal velen lang bijblijven.

De diaserie hieronder geeft een impressie van deze geslaagde avond.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.