Bevrijdingsconcert

De Magnuskerk was goed gevuld, 13 april bij het concert ’75 jaar vrijheid’. Togido en het Hunzekoor brachten een mooi en veelzijdig programma dat goed paste bij deze gelegenheid, die door de gebeurtenissen in Oekraïne toch een wat bijzonder karakter kreeg. De bijgaande foto’s geven een indruk van dit concert. Er is ook een videoverslag: klik hier om de compilatie te zien.

Herdenken van 75 jaar vrijheid: uitgesteld maar niet vergeten

Door corona kon de viering van de bevrijding in 2020 en 2021 niet doorgaan. Dat hebben we ingehaald, op de datum waarop Anloo werd bevrijd, met een concert in de Magnuskerk dat werd gegeven door het Hunzekoor en fanfareorkest Togido uit Eext. Deze voorstelling was onderdeel van het project ’75 jaar bevrijding’, waarin ook Historisch Anloo en Vrienden van de Magnuskerk een aandeel hadden.

Een bevrijdingsconcert….? Voorál nu!

In 2020 was Nederland van plan om met heel veel activiteiten 75 jaar vrijheid te vieren. Door corona werd dat uitgesteld. En nu het eindelijk weer kón, was er oorlog in Oekraïne. Maar júíst die omstandigheden waren een extra reden om stil te staan bij ónze vrijheid.

Daarom gaven Togido en het Hunzekoor samen een programma dat onze vrijheid onderstreept. Een indrukwekkend concert…. voorál nu!

Het Hunzekoor liet werken horen van onder meer: Karl Jenkins, Lea Rudnitzka en Arthur Sullivan. Togido speelde onder meer ‘Prayer for Ukraine’van Lysenko, en muziek van Ted Huggens, Suzan & Freek en Philip Sparke. De gezamenlijk afsluiting was (natuurlijk) We’ll meet again. Na afloop werd een drankje aangeboden.

Rondom Magnus (de Speulkoel) presenteerde dit concert in het kader van 75 jaar vrijheid.  De toegang was gratis; er waren ruimhartige vrijwillige bijdragen die ten goede kwamen aan giro 555 (Oekraïne). We konden een bedrag van ruim € 300,- overmaken.

Andere ’75 jaar vrijheid’ activiteiten in Anloo: april en mei excursies Onderduikershol (historisch Anloo); 5  mei Stemmenorkest (cf. vrouwenkamp Sumatra), soep & brood (Magnuskerk). 

Reacties zijn gesloten.