Jazz & Soul

 

Het weer was zondagmiddag eigenlijk veel te mooi om binnen te blijven – voor voetbal, tennis of de tour op tv.  In Anloo konden de bezoekers in de open lucht genieten van een heerlijk jazz- en soulprogramma, in het bostheatertje De Speulkoel.

In het voorprogramma zorgde de Jemband meteen al voor een genoeglijke sfeer, met een reeks bekende nummers waarin leuke solo’s te horen waren.

Daarna werd de middag gevuld door pianist Robert Bosscher, die voor deze gelegenheid zijn droomtrio had samengesteld, met jazzicoon Edwin Corzilius op bas en Frits Landesbergen op slagwerk. Robert heeft een tijd in Amerika gewerkt maar is nu terug in Groningen. Edwin en Frits hebben vele jaren samengewerkt met onder meer Toon Hermans en Louis van Dijk.

Het trio bracht vol energie een breed repertoire, met nummers van bijvoorbeeld Miles Davis, Dave Brubeck, Louis Armstrong en Frank Sinatra. De virtuose solo’s en de soepele manier waarop de mannen op elkaar inhaakten wekten bewondering en het speelplezier spatte eraf. ‘Jammer…’ riep Roberts tweejarige dochtertje toen de pauze werd aangekondigd. Na de pauze droeg ook haar moeder Sophie Kuipers nog een steentje bij aan het programma.

De thuisblijvers hebben wat gemist: fijne muziek, met prachtig weer op een mooie locatie. Zoals Frits Landesbergen het zelf zei: je wordt er misschien niet rijk van, maar zo heb je een heel rijk leven.

 

ROM affiche 20180715 jazz en soul zonder sponsors v03

Jazz en soul in ons openluchttheater: het was een opwindende middag die de liefhebber niet mocht missen!
Een folder van dit evenement kunt u hier downloaden: ROM flyer 20180715 jazz en soul v03

 

Trio Robert Bosscher

Toen de Groninger pianist Robert Bosscher werd gevraagd om ter gelegenheid van het jazzfestival Anloo zijn droomtrio samen te stellen hoefde hij hiet lang na te denken. Robert, geboren en getogen met muziek uit de glorietijd van Avro’s Jazzarchief had de keuze snel gemaakt.

robert bosscher zwartwit

Robert Bosscher

Foto Frits Landesbergen

Frits Landesbergen

Foto Edwin Corselius

Edwin Corzilius

Op bas: wie anders dan de Nederlandse jazzicoon Edwin Corzilius die immers ook met al Roberts helden heeft opgetreden? Door eindeloos platendraaien voelen namen als Rita Reys, Pim Jacobs, Toon Hermans, Lex Jasper bijna aan als familie in huize Bosscher. En om het nog mooier te maken: op slagwerk niemand minder dan Frits Landesbergen. Ook hij heeft opgetreden met een zeer indrukwekkende lijst van artiesten en hij komt zo’n beetje uit dezelfde hoek als Edwin Corzilius. Om diens woorden te citeren: ‘Frits en ik spelen al 35 jaar samen, maar nu is er helemaal geen speld meer tussen te krijgen’.
Kortom: het wordt een opwindende muziekmiddag op 15 juli en een gezonde uitdaging voor Robert Bosscher. Robert is inmiddels vier jaar terug in Groningen, na een muzikaal bestaan in New York. Weer mooie muziek maken zonder per se acrobatisch vertoon te etaleren, is de opzet. De echte ‘spelen om muziek’ mentaliteit. En daarnaast wordt het nog gezellig ook! Hits als You Can’t Take That Away From Me, You Took Advantage Of Me, Fly Me To The Moon.

De Jemband

In het voorprogramma zal de Jemband spelen. Een fijn, enthousiast swingorkerst, verbonden aan Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier, geleid door Robert Bosscher. De vocalen zullen worden verzorg door jazz-zangeres Femmy Smits.

Reacties zijn gesloten.