Koren-combi

ROM affiche 20170708 klaas v4

Wie zou de nieuwe Speulkoel-inrichting, met een royale tribune en een podiumoverkapping, beter kunnen inwijden dan ons eigen Anlooër popkoor NiceAn’Loose? Samen met het gezelligheidskoor ’t Spoor Biester uit Gieten neemt deze KOREN-COMBI de eerste grote vocale test voor zijn rekening. Een spetterend optreden met een verrassend grote muzikale diversiteit!
De informatiefolder kunt u hier downloaden.

Maak vooral gebruik van de voorverkoop om verzekerd te zijn van een plaats!
De entree is € 10,-; voor kinderen (basisschool) en donateurs € 5,-.
Adressen:
Drogisterij Alldro, Zuidlaarderweg 124-a, 9468 AJ Annen
Primera Klingenberg,
Stationsstraat 3, 9461 GP Gieten

 

Niceanloose logo strip 300x125 paars

NiceAn’Loose is de naam die het popkoor van Anloo voor zichzelf heeft gekozen. Het laat zich vertalen als ‘prettig relaxed’, dat symboliseert de sfeer binnen de groep. En je vindt er de naam van ons prachtige Drentse dorp Anloo in terug.
Er is een handgebaar waarmee je ‘hang loose!’ kunt seinen: relax, take it easy! Vooral bekend bij surfers. Een passend logo voor ons koor!

Ruim vijfendertig leden, van 20 tot 80 jaar jong, zingen een pop-repertoire dat een afspiegeling is van de leeftijden binnen het koor.
Iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur wordt er gerepeteerd in het dorpshuis van Anloo, onder de bezielende leiding van dirigent Sophie Kuipers.
De pianisten Yohanes Siem en Hannah Tomasini verzorgen de muzikale begeleiding. Op de website www.niceanloose.nl en op facebook is meer informatie te vinden.

De deur staat altijd open voor geïnteresseerde zangers!

 

 

spoor biester breed

Nieuwe-groespfoto-t-Spoor-Biester-1024x684

In hotel-restaurant “de Biester” , vlak bij de spoorlijn die van Stadskanaal naar Assen liep, waar alleen een spoorweg­overgang en een stuk rails nog aan her­inne­ren, kwam op 18 april 2002 een groep mannen bijeen om een mannenkoor op te richten. Natuurlijk  moest het koor ook een naam hebben. Dat werd ”’t Spoor Biester”.
Inmiddels repeteert het koor al jarenlang in de zaal van café Veninga in Gieten. Na een paar uur gezellig zingen en musiceren wordt er nog wat nagepraat aan de bar en al wordt er daarbij weleens een flink glaasje gedron­ken, we raken het spoor niet bijster.

Het koor wordt begeleid door het eigen orkest: Jan Slijkhuis, Ep Klaassens en Henk Paas, accordeon; Jaap Bos, percussie; Jan Rikkert Schuiling, slag-gitarist; Wiebe Wiersum, slagwerk. Dirigent is Sim Noordhof en daar prijzen we ons gelukkig mee. Hij stapte in 1967 voor de eerste keer op de dirigentenkist als dirigent van een kinderkoor. Sindsdien hebben veel verschillende koren onder zijn leiding mooie optredens gegeven in binnen – en buitenland. Sim Noordhof is ook actief als tekstschrijver voor diverse regionale artiesten.

Op de website www.spoorbiester.nl kunt u nader kennis maken met dit koor, dat bestaat uit ca. 32 leden. Een mannenkoor, dus met tenoren, baritons en bassen. Het repertoire omvat “gouwe ouwe” maar ook hedendaagse liedjes van bekende zangers. Liedjes die u meestal wel kent en mee kunt zingen. En dat zijn niet alleen Nederlandse liedjes, ook Engelse, Italiaanse, Duitse en streektaalliedjes staan op het repertoire.

 

Reacties zijn gesloten.