Kanoet

Kanoet-5174 comprim

Ruim 250 leerlingen van een aantal basisscholen uit de gemeente Aa en Hunze hebben vrijdag genoten van een prachtige voorstelling in de Speulkoel in Anloo. Omdat de voorstelling uitging van veel interactie tussen speler en publiek werd de voorstelling drie keer gespeeld voor telkens ongeveer 80 leerlingen, leerkrachten en begeleiders.

Kanoet-5128 comprim

Garage TDi heeft in samenwerking met de Stichting Pier 21 en diverse organisaties uit de wereld van natuur en natuureducatie een zeer instructief en educatief stuk gemaakt over het leven van een aantal wadvogels die voorkomen in het Waddengebied. De hoofdrol is hierbij weggelegd voor de kanoet, een vogel waarin hoogleraar Theunis Piersma van de RUB zich verregaand heeft gespecialiseerd. Zijn zoon, de solorol, gespeeld door de bekende acteur Theo Smedes, heeft zelfs de Friese naam van de kanoet, mient, gekregen. En hij heeft de opdracht de presentatie, die vader Piersma zal geven, voor te bereiden; daarvoor heeft hij alles al klaargezet, zoals onder andere een aantal opgezette vogels. En terwijl het jeugdige publiek in spanning de komst van de professor afwacht, wordt door een digitaal bericht al snel duidelijk dat die op dat moment op Spitsbergen zit bij een nest met jonge kanoeten, zodat zoon Mient zich er maar mee moet redden. Gelukkig weet die intussen bijna evenveel van de mooie vogel, de kanoet, als zijn vader en slaat hij zich er, met behulp van het leergierige en behulpzame publiek, voortreffelijk doorheen.

Kanoet-5219 comprim

Kanoet-5099 comprim

Voor alle aanwezigen was het een bijzonder leerzame ochtend, waarbij veel werd opgestoken over het reilen en zeilen van de natuur en de belangrijke rol die vogels spelen als indicator voor de kwaliteit van deze natuur. Een mooie instructieve voorstelling die in de idyllische setting van de Speulkoel, midden in de prachtige natuur, bijzonder tot zijn recht kwam.

Kanoet-5295 comprim

Reacties zijn gesloten.