Jaarprogramma 2021

In april 2021 publiceerden we de voorlopige jaarkalender, onder voorbehoud  van Corona-maatregelen. Er konden enkele evenementen worden toegevoegd en de jaarfolder hieronder laat het per 1 juli bijgestelde programma zien.
In dit programma zijn nog enkele wijzigingen aangebracht:
– De voorstelling die op 1 augustus zou plaatsvinden (Americana) en ook op 22 augustus niet door kon gaan gaat toch nog door, op zondag 12 september.
– De voorstelling ‘Hoge Nood’ van E Poi op 4 september staat nog wel in de folder maar moet helaas vervallen, omdat een van de hoofdrolspelers is verhinderd.
– De voorstelling The forces sweethearts is verplaatst van 12 september 14.30 uur naar 4 september 19.30 uur.
– Een optreden van de Beatbrokers is toegevoegd: zondag 26 september 14.30 uur.

CORONAMAATREGELEN
We willen risico’s op een Corona-besmetting vermijden. Door het aantal bezoekers te beperken en te werken met vaste zitplaatsen kunnen we ruimschoots voldoen aan de anderhalvemeter-regel. Ook zijn er vaste looproutes en speciale maatregelen voor de catering. De Corona-checklist en hoe wij daaraan voldoen kunt u hieronder downloaden.

Vanwege coronamaatregelen is het aantal bezoekers per voorstelling voorlopig nog beperkt. Reserveer daarom tijdig. Dat kan door te mailen naar speulkoel@rondommagnus.nl. Vermeld telefoonnummer, adres en gewenste aantal. U krijgt een bevestigingsmail. Betalen kan bij de ingang, met (gepast) contant geld of door te pinnen.
Bij sommige voorstellingen is er voorverkoop bij de Alldro in Annen; zie onze website. Kijk daarvoor bij de informatie voor die voorstelling.

Het JAARPROGRAMMA 2021 met wijzigingen ziet er als volgt uit. 

 • vrijdag 2 t/m zondag 4 juli: Diverse voorstellingen FestiValderAa
  FestiValderAa is een jaarlijks terugkerend driedaags festival in Schipborg in Nationaal Beek- en Esdorpen-Landschap Drentsche Aa. Dit jaar is De Speulkoel een van de buitenlocaties waar voorstellingen plaatsvinden.
 • zaterdag 17 juli 14.30-17.00 uur: Bé Hegen Blues Band
  In het Noorden is Bé Hegen een levende legende, een evenknie van bluescoryfeeën als Harry Muskee. De band bestaat inmiddels 41 jaar. Jan Warntjes is de begenadigde toetsenist, basssist Frans Többen een pijler waar de rest op steunt en drummer Henk van der Veen maakt als jongste telg het geheel compleet.
 • GEANNULEERD! zaterdag 14 augustus, tijden t.b.:  Eenakters Huus van de Taol
  HET EENAKTERFESTIVAL IS VERPLAATST NAAR 2022. Het door het Huus van de Taol georganiseerde Drentse eenakterfestival Kört en Goed wordt gespeeld in openluchttheaters in Drenthe, onder meer in De Speulkoel. Een cursus ‘eenakters schrijven’ had tien nieuwe toneelstukken als resultaat. Prima geschikt om in de zomer in het openluchttheater te spelen. Ook een vrijscène kan heel best… op afstand! ’t Is gewoon een extra uitdaging voor de regisseurs! 
 • woensdag 18 augustus, middag en avond: Waarom de wolf? 
  Een schapen-spektakel? De kudde van het Stroomdal vormt de basis van deze gevarieerde voorstelling. Bedreigde natuur, landbouw, schapen en wolven… Meningen, muziek en meedoen leveren samen een bijzonder evenement op. Volg de berichten op website en facebook!
 • zondag 29 augustus, 14.30-17.00 uur: Otto Groote en Bert Hadders
  Twee geliefde singer-songwriters. Bert Hadders kent u ongetwijfeld! En Otto Groote (al weer voor de derde keer in De Speulkoel) heeft een groeiende schare fans, sommigen komen speciaal voor hem naar Anloo. Fijne luisterliedjes in het Plattdüütsch en het Gronings.
 • GEANNULEERD! zaterdag 4 september, 20.00-22.00 uur: E Poi – Hoge Nood
  Toneelgroep E Poi uit Assen gaat de actualiteit niet uit de weg. Stijging van de zeespiegel, opwarming van de aarde, wat voor praktische en ethische gevolgen heeft dat? Scherp, humoristisch, cabaretesk, lichtshow, zang, dans!
 • NIEUWE DATUM EN TIJD! zaterdag 4 september, 19.30-21.30 uur: The forces sweethearts 
  Voor onze uitgestelde eerste lustrumviering hebben we deze sweethearts uitgenodigd, die zingen in de stijl van de Andrew Sisters. DE TOEGANG IS GRATIS! Er is wel een maximum aantal plaatsen, dus vooraf reserveren (mail naar speulkoel@rondommagnus.nl). 
 • zondag 12 september (was eerst 1, resp. 22 augustus), 14.30-17.00 uur: Americana. 
  Americana: bluegrass, country, oldtime en meer in een modern jasje. Heerlijke muziek voor een mooie zondag­middag in de open lucht – en er valt ook wat te lachen. Kom genieten van dit ‘In the Round’ concert van Hans Kelder­huis en vrienden!
 • NIEUW! zondag 26 september, 14.30-17.00 uur: Beatbrokers
  Bij hun eerste echt grote dorsp-debuut in Annen ging het publiek uit zijn dak en het dak ging van het Anner Dorpshuis! Na de onvermijdelijke coronapauze maakt de groep een frisse doorstart. Jazz, blues, pop, golden oldies: een fijn programma om het buitenseizoen mee af te sluiten.
 • GEANNULEERD! vrijdag 10 december, 19.30-21.00 uur: Kerstmis over grenzen heen
  Voorstelling in de Magnuskerk van Anloo. Zingen over vrede op aarde terwijl de wereld in brand staat en miljoenen vluchten voor honger en geweld? Dit programma gaat daar niet aan voorbij, maar laat ook zien dat muziek ons over alle grenzen heen verbindt.

Hieronder vindt u de juli-versie van onze jaarfolder. Hierin staan nog enkele oude gegevens die nadien zijn gewijzigd. Americana nog 1 augustus werd gewijzigd in 22 augustus maar ook deze middag moest vanwege te slechte weersverwachting worden geannuleerd – er wordt nog eenmaal geprobeerd een nieuwe datum te vinden. En het ‘schapen-spektakel’ op 18 augustus heeft als titel gekregen Waarom de wolf? ; deze voorstelling in samenwerking met E Poi begint om 20.00 uur. De voorstelling van E Poi op 4 september vervalt, maar op deze datum (en dus niet op 12 september) zullen The Forces Sweethearts optreden.

Reacties zijn gesloten.