Eenakterfestijn

Toneel in de Speulkoel!

Tachtig jaar geleden kon Anloo in de Speulkoel zich vermaken met toneel in het openluchttheatertje. Dat theater is weer hersteld. Een ideale locatie voor het eenakterfestijn op 16 juni.
Vier heel verschillende toneelgezelschappen speelden elk zo’n twintig minuten, een eenakter of sketches.  Drentse dorpen deden mee (in Anloo is speciaal hiervoor de groep Koelvoer in het leven geroepen!) en tot ons plezier óók een groep uit Laar, Duitsland.

De flyer voor dit evenement kunt u hier nog downloaden: ROM flyer 20180616 eenakters v07.

Klik op de afbeelding hieronder voor een video-impressie (ongeveer 10 minuten):

 

De foto’s hieronder geven een indruk van deze prachtige avond.

 

 

 

De volgende toneelgezelschappen werkten mee aan dit festijn.

 

Ienakter borger

De REDERIJKERSKAMER BORGER speelt ‘Mien eigen weg’

‘Mien eigen weg’ is een eenakter voor twee heren en één dame geschreven door Tineke Endema.
Een eigen weg is in Nederland in principe voor iedereen toegankelijk. Het betreden van andermans grond is namelijk toegestaan, behalve als de grond is afgesloten, er schade ontstaat, of door de eigenaar kenbaar wordt gemaakt dat het betreden verboden is, bijvoorbeeld door een bordje “verboden toegang voor onbevoegden (art. 461 Wetboek van Strafrecht)” of door een hek. (en as dat niet helpt, he’j altied nog schrikdraod, een valse hond of de buks).

 

mensen op molen laar duitsland

De MÖLLENSPÖLLERS uit LAAR (Duitsland) speelt vier sketches in het Plattdüütsch

Omdat we ook een internationale uitstraling willen hebben, is voor deze avond ook een gezelschap van over de grens, of liever ‘over de grup’ uitgenodigd en wel de ‘Möllenspöllers’ uit Laar: Steven Lambers, Edelgard Broekman en Gesine Derks.
Onze Duutse gasten speulen veur de pauze twai stukkies, dei ‘Appelkoke’ en ‘Bezöök bij ’n Dokter’ haiten. Appelkouke dus, en besuik bie de dokter. Noa de pauze volgen dan nog twai stukkies met de titels ‘Seärte in ’t Been’ (pien in ’t bain) en ‘Denn Unwiesen’.

 

Leden Koelvoer

KOELVOER uit ANLOO speelt ‘Een date met Mister Gently’

Twee vriendinnen verrassen een derde vriendin op haar verjaardag met een wel heel origineel verjaardagscadeau, namelijk: een internetdate! Margot, de jarige job, denkt dat ze wordt uitgenodigd voor een etentje met haar vriendinnen, maar in werkelijkheid hebben ze voor haar een date geregeld via een datingsite! Mister Gently lijkt de ideale match. Het loopt echter totaal anders dan verwacht in deze eenakter van Karin Zweers.
KOELVOER wordt gevormd door Arendje, Bennie, Benny, Bianca en Luciënne, die het een mooie uitdaging vonden om weer eens ‘iets met toneel te doen’

 

take 5

THEATERGROEPMV uit ASSEN speelt ‘Take 5’

Dit prettig gestoorde stel is al jaren samen. Hij is dol op gehaktballen en op haar. Zij houdt van schoenen en van hem. Ze leven in liefde – en in isolement. En dan is er nog die muzikant in de tuin.
Deze absurdistische theatervoorstelling van 30 minuten wordt gespeeld door Harriët van den Heuvel en Wil Pieëte, onder regie van Marian Vesseur en met muziek van Hans Vesseur.

 

 

 

ROM affiche 20180616 eenakters met sponsors v07

Reacties zijn gesloten.