Linde Nijland en strijkkwartet Gaudioso

rom_affiche_20170815_linde_nijland_-_kwartet_gaudioso-page0

Zaterdagavond 16 september kunt u een heel bijzondere evenement meemaken. Linde Nijland, volgens insiders de beste folk singer-song writer van ons land, treedt dan op in de Speulkoel, samen met multi-instrumentalist Bert Ridderbosch en Henk Scholte. En alsof dat nog niet genoeg is zal ook strijkkwartet Gaudioso zich die avond laten horen. Een combinatie die garant staat voor een buitengewoon sfeervolle avond in ons bostheater.

Maak vooral gebruik van de voorverkoop om verzekerd te zijn van een plaats! U betaalt dan slechts € 6,- (de normale prijs is € 7,50).
Adressen:
Drogisterij Alldro, Zuidlaarderweg 124-a, 9468 AJ Annen
Café Popken-Hollander, Brinkstraat 7, 9467 PE Anloo
De Koningsherberg, Brinkstraat 2, 9467 PE Anloo

Tot 14 september ook: Albert Hovius, Doornakkers 34, 9467 PR Anloo, tel.  0592-268683.

 

Linde Nijland, Bert Ridderbosch en Henk Scholte

winterliederen8

Folkzangeres en singer-songwriter Linde Nijland behoort tot de top van de Europese folk. Ze treedt op in binnen- en buitenland en maakte in totaal 10 cd’s en 2 dvd’s. Met haar kristalheldere stem en op Ierse, Engelse en Amerikaanse folk geënt repertoire weet ze elk publiek te raken. Sinds 2005 treedt Linde op met multi-instrumentalist Bert Ridderbos van de Groninger streektaalgroep Törf. Linde’s nieuwste album I Am Here is in maart 2014 uitgekomen. Het tijdschrift Heaven zegt hierover: ‘Een betere folkzangeres dan Linde Nijland is in Nederland niet te vinden en zelfs in het buitenland zal je naarstig moeten zoeken.’
Linde maakte meer dan 15 jaar deel uit van de bekende folkgroep Ygdrassil. Internationaal trok ze de aandacht met een muzikaal eerbetoon aan de Britse zangeres Sandy Denny. In 2009 zong ze bij een eenmalig reunie-concert van Fairport Convention. Een animatie bij Linde’s nummer ‘Traveller’ won in 2013 prijzen op filmfestivals in Amerika en Canada.
Samen met de ‘bard’ Henk Scholte en ‘multi-instrumentalist’ Bert Ridderbosch neemt ze u mee op een avontuurlijke reis door een winters liedjes-landschap, waarbij ze putten uit Nederlands en Gronings repertoire; maar ook van ver buiten de grenzen wordt repertoire vertolkt uit een rijke traditie van volksliedjes en het betere singer- songwriter werk. In de afgelopen jaren vond een tour plaats langs sfeervolle kerkjes en zalen in het noorden.

 

Strijkkwartet Gaudioso

GoudiosoQuartet

Het jonge, maar zeer getalenteerde Gaudioso Kwartet bestaat uit Camille Buitenhuis en Eline de Vries (viool), Ruth Bosboom (altviool) en Caspar Westerman (cello) en is opgericht in 2015. Sindsdien spelen de leden met veel plezier samen en treden ze ook regelmatig op.
Caspar Westerman (2001) krijgt celloles van Corine ’t Hoen, in de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium. In 2016 won hij de eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. In hetzelfde jaar ontving hij bij het Peter de Grote Festival de Labberté-Hoedemaker Prijs voor zijn opvallende spel. Caspar is aanvoerder van de cellosectie in het Haydn Jeugd Strijkorkest.
Ruth Bosboom (1999) volgt lessen bij de altviolist Christophe Weidmann. Zij zit in het eerste jaar van het Prins Claus Conservatorium. In 2015 stond Ruth in de regionale van het Prinses Christina Concours en won daar de derde prijs en de Donemus prijs: een bijzondere vertolking van een Nederlandse compositie. Daarnaast soleerde Ruth met het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar zij de aanvoerder van de altsectie was.
Camille Buitenhuis (1999) krijgt vioolles van Veselina Manikova, in de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium. Zij won in 2016 de eerste prijs en de publieksprijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Sinds dit jaar is zij concertmeester van het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar zij in 2016 ook mee soleerde. Als duo won Camille samen met Eline de aanmoedigingsprijs tijdens het Prinses Christina Concours 2017.
Eline de Vries (1999) krijgt vioolles van Veselina Manikova. Zij zit in het eerste jaar van het Prins Claus Conservatorium. Eline won in 2016 de eerste prijs op het Britten concours  en in 2017 won zij de tweede prijs tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Ze ontving tevens een honorary award tijdens het Peter de Grote Festival. Eline soleerde in 2015 en 2017 met het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar zij twee jaar concertmeester was.

 

Reacties zijn gesloten.