De Speulkoel

De Speulkoel is het openluchttheatertje van Rondom Magnus. Elk jaar kunt u hier genieten van reeks voorstellingen, het programma biedt ‘voor elck wat wils’.  Buiten, omringd door bos: dat voegt iets toe aan mooie voorstellingen.

Klik op de stickers hieronder voor informatie over de komende voorstellingen. Of klik hier om het hele jaarprogamma te bekijken. Alles over de voorstellingen is ook te vinden in het keuzemenu van deze website.


Reserveren en routebeschrijving
Reserveer door een mailtje te sturen naar  speulkoel@rondommagnus.nl;  vermeld  gewenste aantal plaatsen en uw telefoonnummer en adres. Voor de voorstelling begint kunt u pinnen of (gepast) contant betalen.
U vindt het theater in het Speulkoelbos. Volg vanaf de Annerweg de bruike verwijsborden, dan komt u via het zandpad langs de begraafplaats bij de ingang. U kunt parkeren bij de aula, of bij de parkeerplaats van het Kniphorstbos.


Een oud theatertje opnieuw ingericht
De Speulkoel’ was al in de jaren dertig van de vorige eeuw de naam van de ‘speelplek’  die werd aangelegd in het Speulkoelbos (dat natuurlijk niet voor niets zo heet), met zitbanken gemaakt van uitgestoken zoden. Het was enkele tientallen jaren in gebruik en werd daarna bijna vergeten. Maar de plek is weer opgeknapt en als sfeervol theater ingericht. Hiervoor is in 2016 de Stichting Rondom Magnus opgericht met als doelstelling het organiseren van culturele activiteiten,zoals muziek, dans, theater, toneel, kleinkunst en dergelijke, in
en om Anloo (‘Rondom de Magnuskerk’).
Elders op deze website leest u meer over de wedergeboorte van De Speulkoel en alle grote en kleine klussen bij de inrichting van dit bostheatertje.

ROM be hegen panorama bijgesneden

Bé Hegen uit Annen maakte deze tekening van de speulkoel-locatie, met op de achtergrond de kenmerkende toren van de Magnuskerk.


Genieten in de open lucht
Muziek, verhalen, toneel of zelfs variéte: in de open lucht krijgt een voorstelling iets extra’s en een andere, ongedwongen sfeer. Kies wat u aanspreekt, of laat u verrassen door iets dat u nog niet kende.
‘Rondom Magnus stelt jaarlijks een veelzijdig programma samen, voor jong en oud, van  voorstellingen die in De Speulkoel prachtig tot hun recht komen. Jazz, klassieke muziek, dans, cabaret, toneel, variéte, noem het maar op. Een actueel overzicht vindt u op de pagina jaarprogramma en in het menu evenementen.

En kijk vooral ook eens op de facebook-pagina , voor sfeerimpressies van alle Speulkoel-activiteiten! 

Word Vriend van de Speulkoel!

Veel bezoekers die de Speulkoel hebben weten te vinden zien we terug bij volgende voorstellingen. Daar zijn we blij mee en daarom hebben we de Vriendenkaart in het leven geroepen. Voor een kleine jaarlijkse bijdrage krijgt u korting op de entreeprijs. Vraag een Vriendenkaart bij de kassa, u kunt hem meteen ontvangen en betalen en u profiteert direct! Of maak het bedrag over op onze bankrekening NL50RABO 0143 682 539 met vermelding Vriendenkaart.

!! Let op: op oude aanmeldkaarten staat helaas een verkeerd banknummer (met 49 aan het eind).
Het juiste banknummer is: NL50RABO 0143 682 539.

Reacties zijn gesloten.