Americana

Americana: bluegrass, country, oldtime en meer in een modern jasje. Heerlijke muziek voor een mooie zondag­middag in de open lucht – en er valt ook wat te lachen. Kom genieten van dit ‘In the Round’ concert van Hans Kelder­huis en vrienden!

Dit optreden in de Speulkoel was gepland voor zondag 1 augustus, vanaf 14.30 uur, maar is vanwege het slechte weer uitgesteld. We vonden een nieuwe datum: zondag 22 augustus – maar ook toen werkte het weer niet mee.

Maar drie keer is scheepsrecht… Na die meteorologische pech hebben we toch nog één mogelijkheid gevonden voor dit seizoen. In overleg met Hans Kelderhuis is de nieuwe datum zondag 12 september.  We hopen op een heel mooie nazomer…

Entree € 12,50 (voorverkoop € 10,-; kinderen gratis).

Reserveer een plaats door te mailen naar speulkoel@rondommagnus.nl, vermeld het aantal kaartjes, uw telefoonnummer en ook graag uw adres. U betaalt dan (bij aanvang van het optreden) de voorverkoopprijs van € 10,-.

Americana in the Round

Het ‘In the Round’ principe is in de jaren ’80 ontstaan in het beroemde Bluebird café in Nashville. Bij een In the Round concert zitten of staan de muzikanten in een cirkel, een halve cirkel, of voor het gemak op een rij.
Om de beurt worden door de verschillende zangers/zangeressen nummers aangekondigd en gezongen. Het is aan de anderen om die nummers muzikaal al of niet verder te omlijsten.
Het merendeel van de muzikanten die vanmiddag het In the Round concert zullen verzorgen heeft dat twee keer eerder met veel succes gedaan in Odoorn bij concerten georganiseerd door Boet’n Deure en Bluegrass Poolshoogte. De muzikanten spelen momenteel in diverse Nederlandse bands (Stringtime, the Hillbilly Holler, Duology, A Couple of Strings, Heartstrings, Hemingway’s Highway en Take Four) en kennen veel muziek die onder de noemer “Americana” valt.
Op deze middag zullen dan ook verschillende Amerikaanse muziekstijlen voorbij komen, waaronder bluegrass, oldtime, country en nummers van diverse singer- songwriters. Er zullen zowel covers als eigen nummers worden gespeeld.
De ervaring leert dat ook humor een onderdeel van het programma kan zijn, er valt ongetwijfeld wat te lachen.

De muziek zal deze middag worden verzorgd door:
Hans Kelderhuis – zang, gitaar en mandoline
Laura ter Beek – zang, viool, mandoline en gitaar
Kevin Lynch – gitaar en mandoline
Jan Pals – banjo en mandoline
Len de Vries – zang en gitaar
Beppie Gasman – zang en contrabas
Ellie Beurskens – zang en gitaar
Bruno van Hoek – zang, gitaar, mandoline, banjo en dobro

 (Op de foto is ook Shelly O’Day te zien. Helaas zij bij deze “In the Round” niet aanwezig zijn, haar plaats wordt ingenomen door Ellie Beurskens en Bruno van Hoek)
Hans Kelderhuis – zang, gitaar en mandoline

Reacties zijn gesloten.