… en evenementen van anderen!

Er gebeurt heel veel moois op cultureel gebied. Natuurlijk kunnen we kunnen niet alle producties op deze site vermelden – en gelukkig zijn er websites die een goed overzicht bieden, zoals Van Plan, Uitzinnig en Drenthe.nl.

Maar voor opvallende voorstellingen van onze samenwerkingspartners maken we graag een uitzondering!
Zie de aankondigingen hieronder.

 


 

Adventsconcert ‘Ubuntu’ in de Magnuskerk | 13 december 2020

Adventconcert2020

Op zondagmiddag 13 december a.s. is er een kort, maar bijzonder concert in de Magnuskerk in Anloo door een trio klassieke musici o.l.v. van de violiste Caroline Babendererde. In deze kersttijd is als leidende gedachte genomen de Afrikaanse Ubuntu filosofie, de opvatting dat je alleen mens kunt zijn door verbondenheid en loyaliteit met allen die nu leven, zij die geleefd hebben en met degenen die nog zullen leven.

Onder de huidige beperkende regels mogen er maximaal 30 bezoekers tegelijkertijd in de kerk aanwezig zijn; daarom zal het concert tweemaal worden uitgevoerd. Opgave is verplicht via het e-mail adres: ubuntu@rondommagnus.nl.

Het eerste concert begint om 15.45 uur en duurt tot 16.30 uur; om tijd te hebben om de kerk te ventileren en te ontsmetten begint het tweede concert om 17.15 uur en eindigt om 18.00 uur.

In uw e-mail moet u uw naam, adres en telefoonnummer opgeven en uw voorkeur voor concert I of II. Na aanmelding krijgt u een mail terug met de bevestiging en voor welk concert u bent ingedeeld; als concert I vol is komt u automatisch in II terecht. De aanmelding sluit op woensdag 9 december om 24.00 uur. Er wordt geen entree geheven; wel staat er bij de uitgang een bus voor een vrije gift, waarmee u uw waardering voor de musici kunt uidrukken.

 

 


Music for kids Namibia | 18 september 2020

kerst caroline babendererde

In deze Coronatijd snakken velen naar het moment dat er weer naar muziek geluisterd kan worden; en als het enigszins kan ook nog in een mooie omgeving. Dat kan!

Op vrijdagavond 18 september a.s.  is er een benefietconcert, onder de titel ‘Music for kids Namibia’ in de Magnuskerk in Anloo. Vanwege de coronamaatregelen biedt het schip van de kerk slechts plaats aan 36 bezoekers; daarom wordt het concert 2 keer gespeeld op die avond. U kunt zich via de hieronder staande link aanmelden voor de eerste sessie, die duurt van 19.00 uur – 20.00 uur, of voor de tweede sessie van 20.30 uur – 21.30 uur.

De entree bedraagt € 10,-; over te maken op bankrekening:  NL04ABNA0489583156. Aanmelding via de link: https://forms.gle/WtoADF2WgnBa7mwcA

De drie musici Caroline Babenderderde (viool), Enne Feenstra (trombone) en Maarten Jansen (altviool) brengen een programma met werken van Pachelbel tot en met tangomuziek van Angel Villoldo, Vedani en Gardel.

Namibië en Nederland, … bijna 10.000 km van elkaar verwijderd! “Muziek is een universele taal, die mensen uit alle culturen dichter bij elkaar brengt”. Graag lichten de musici toe hoe nauw ze aan elkaar verwant zijn. Vorig jaar maakten ze samen een indrukwekkende muzikale reis om kinderen daar te helpen hun muzikale dromen waar te maken. Een half jaar later ging Caroline nogmaals in haar eentje.

De opbrengst van deze avond komt ten goede aan muziekmaterialen en -instrumenten voor de Kunstencentra in Namibië en het realiseren van muziekvoorstellingen in de SOS Kinderdorpen Windhoek, Tsumeb en Ondangwa.

 

 


 

Toneelgroep Jan Vos speelt ‘Gas’ | oktober – december 2018

Foto flyer GAS    181024 Jan Vos Gas-209

Met een geweldige cast brengt Toneelgroep Jan Vos dit najaar GAS, een familiekroniek, die geen Noorderling onberoerd zal laten. In drie bedrijven wordt het verhaal verteld van de gaswinning in de afgelopen zestig jaar. Startend in de jaren 60, als het eerste gas jubelend wordt afgefakkeld en harten en huizen verwarmt. En eindigend in het heden, waarin men de gaskraan zo snel mogelijk wil dichtdraaien en met angst en beven wacht op de volgende klap.

Epicentrum van de vertelling is Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer. In het eerste deel probeert hoteleigenaar Andries Boelens een graantje mee te pikken van de aangekondigde rijkdom. In plaats daarvan raakt een van zijn dochters zwanger van een NAM-ingenieur die in hotel Boelens bivakkeert. In de jaren zeventig – als Nederland bloeit, maar Groningen zucht onder fabriekssluitingen – is er in hetzelfde hotel een manifestatie onder het motto ‘Groningen geen wingewest’. In de derde akte belanden we in het nu. Bevingen zorgen voor slapeloze nachten, net als de slepende procedures om de schade vergoed te krijgen. Dan besluit een van de gasten van Hotel Boelens een daad te stellen.

Na Mansholt en Koning van het Grasland bouwt Toneelgroep Jan Vos verder aan reeks aansprekende, actuele voorstellingen, die de inwoners van Noord-Nederland direct raken. Rode draad zijn politieke keuzes uit het verleden, waar nu de wrange vruchten van worden geplukt. Na boterbergen, melkplassen en het verdwijnen van biodiversiteit, draait het in GAS om scheuren in gevels, slepende procedures en onverkoopbare panden.

Op zaterdag 28 oktober is de voorstelling GAS in première gegaan in het mobiele theater in Ten Boer. Een volle zaal, prachtige reacties van het publiek en beloond met een aantal mooie recensies! Gas speelt nog tot 30 december 2018 in Ten Boer en Zuidlaren.

Kaarten te koop via www.toneelgroepjanvos.nl


 

Feest van de Geest | 8 mei 2016

In Groningen en Drenthe doen 18 kerken mee aan Feest van de Geest 2016. Kunstenaars laten hun werken zien. In de Magnuskerk zijn dat Alfred Hafkenscheid en Andriana Martinovic. Ook op 8 mei tijdens het Speul’n festival. Kijk voor meer informatie op www.feestvandegeest.nl.

Kunstwerk feest van de geest


 

 

 

Reacties zijn gesloten.