Vier eenakters

Snertweer….?

Zondag 10 september, dertig graden in de Speulkoel. Dat paste wel bij de Viefsterren-safari van Crescendo (foto: Sieny Koopman). En het hield secretaresse Els van Koelvoer ook niet tegen om haar baas te versieren met een pan snert, met zwienepootjes. En dan had DES nog wat te vieren met een Poolse bruid en zagen we hoe twee dames van Eureka de trein hebben gemist. Vier vrolijke eenakters, waaraan het publiek op deze warme middag veel plezier beleefde. De koelkast bleek kapot, maar de ABZ had gelukkig een oplossing. Met een gekoeld drankje en net genoeg schaduw kon iedereen een zonnesteek voorkomen, ook zonder hoedje-van-papier. Anders dan de verhitte secretaresses van Koelvoer…

ÉÉN MIDDAG, VIER TONEELVOORSTELLINGEN!

Toneelliefhebbers konden op 10 september hun hart ophalen in de Speulkoel in Anloo. In dit sfeervolle openluchttheatertje werden op die zondagmiddag in één programma maar liefst vier korte stukken (eenakters) opgevoerd, door enthousiaste amateurs van groepen uit Gasselte, Gieten, Gieterveen en Anloo. En tussendoor deed verhalenverteller Albert Hovius ook nog een intrigerende geschiedenis uit de doeken .


Toneelgezelschap DES, Kostvlies/Gasselte; (G)EEN POOLSE BRUID – R. Boudestein
In de woonkamer van Albert is de laatste tien jaar weinig veranderd. Vandaag hangen er slingers, er is wat te vieren. Er verschijnen gasten die niet alleen Albert, maar ook elkaar flink blijken te kunnen verrassen.


Toneelvereniging Eureka, Gieten: DE TREIN GEMIST – Cees Heijdel & Arnold Fickweiler
Willy en Mieke, twee alleenstaande vrouwen, hebben elkaar in jaren niet gezien. Ze treffen elkaar onverwacht in een stationsrestauratie waar ze allebei wachten op hun blind date. Zal de ware straks binnen komen? Wat heeft het huwelijksbureau dit keer voor hen in petto?


Toneelgroep Crescendo, Gieterveen: VIEFSTERREN SAFARI – Marianne Braam-Vos
De deelnemers aan een safari-week in Afrika moeten alle luxe ontberen en er dreigen gevaren. Gelukkig kunnen ze vertrouwen op de deskundige gids en zijn assistent. Of toch niet? Met deze vrolijke eenakter won UDI uit Ruinerwold de eerste prijs in het eenakterfestival Kört & Goed van Huus van de Taol.


Toneelgroep Koelvoer, Anloo: VROUWLUUWARK – Herman van der Aa
Twee dames hebben allebei belangstelling voor hun vrijgezelle baas. De koffiejuffrouw en de schoonmaakster zorgen ervoor dat de dames op een eigenaardige manier hun baas versieren.


Vier eenakters in de Speulkoel Anloo. Zondag 10 september 14.30 uur.
Entree € 12,50; Vrienden Speulkoel € 7,50, kinderen gratis. Reserveren: mail aantal plaatsen, telefoonnummer en adres naar speulkoel@rondommagnus.nl. Bij de ingang kunt u betalen (pin of contant).

Reacties zijn gesloten.