Jaarprogramma 2024

Ook in 2024 presenteren we een veelzijdige reeks voorstellingen in ons openluchttheater.
Het jaarprogramma is nog in voorbereiding. De eerste voorlopige plannen vindt u hieronder. Onder voorbehoud!!
Er kan nog worden geschoven en nog niet alles is ingevuld. De komende tijd wordt dit programma verder uitgewerkt.

 • In de illusie – zaterdag 13 april
  Op de dag dat Anloo en omgeving de bevrijding herdenken brengt het Verhalen Cabinet in de Magnuskerk een voorstelling die daar precies bij past. Drie muzikanten, twee actrices en een goochelaar spelen het verhaal over twee Joodse goochelaars en hun vrouwen. IN DE ILLUSIE gaat over joodse artiesten van voor de oorlog; de goochelaars en hun vrouwen zijn vermoord in vernietigingskampen en er was geen goocheltruc die dat kon tegenhouden. Een voorstelling met weemoed, met variété, met humor en magische muziek.
  Een co-productie van Historisch Anloo, de Speulkoel en anderen.
 • Strunen en kuiern – zondag 21 april
  In de Speulkoel start een familie-oriëntatietocht, georganiseerd door vrijwilligers in Aa en Hunze van het Huus van de Taol. Misschien wel dertig groepen, betaande uit kinderen met hun ouders en/of opa’s en oma’s, komen al wandelend allerlei activiteiten tegen, zoals spelletjes en puzzels.
 • De Recycle Machine – zondag 12 mei
  Een voorstelling speciaal voor kinderen. In Het Feesthotel gaat Melvin rondslingerende spullen sorteren. Wie helpt er mee? De Recycle Machine van opa Roger maakt er weer iets bruikbaars van – maar er gaat iets mis… Dit verhaal zit vol interactie, muziek, samen zingen en leren over afval scheiden.
 • Market 5 Big Band – zondag 26 mei
  De Market 5 Big Band uit Hoogeveen o.l.v. Gerard Gerrits bestaat uit ervaren muzikanten en speelt swingende bigbandjazz. Ook de bekende zangeres Linda Molenkamp is erbij!
 • Erwin de Vries – zondag 23 juni
  De Gronings-talige liedjesschrijver en zanger Erwin de Vries. Optreden met eigen repertoire is zijn grote passie, hij heeft inmiddels maar liefst 10 albums geproduceerd. Hij treedt soms op met zijn eigen band De Zunderlingen of met orkesten als Noord Nederlands Orkest, andere keren samen met toetsenist of gitarist, maar weet ook solo, zoals in de Speulkoel, zijn publiek minstens zo goed te boeien.
 • FestiValderAa – zaterdag 6 juli t/m zondag 7 juli
  De Speulkoel is een van de nevenlocaties van het beroemde FestiValderAa. De festival-organisatie stelt het programma vast en regelt reserveringen.
 • Schoolvoorstelling – zomer??
  De meeste jaren biedt de Speulkoel een (besloten) voorstelling voor basisschoolleerlingen. Je kunt niet vroeg genoeg met deze vorm van cultuur in aanraking komen. We proberen dit ook in 2024 te organiseren.
 • Kerkdienst in het Drents – zomer
  Op een mooie zomerochtend verruilt de PKN Anloo-Zuidlaren de Magnuskerk voor de Speulkoel, voor een Drentse dienst in de open lucht. De ontmoeting op deze mooie locatie geeft een extra impuls aan de onderlinge contacten.
 • Drents talent – zaterdag 13 juli
  De Speulkoel biedt een podium aan jonge, beginnende artiesten. Vier optredens in één programma: Nik Iprenburg, Christy Boer, Suze Venema én de groep Wilde Akkers.
 • Erwin Java en Sean Webster Duo Unplugged – zondag 15 september
  Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance, King of the World en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. De uit Sheffield afkomstige vocalist/gitarist Sean Webster (1976) is gezegend met een karakteristieke rauwe stem en heeft een patent op melodieus, bluesy gitaarspel. Samen verzorgen zij in de Speulkoel een onvergetelijk concert.
 • Toneel-mix – zondag 29 september
  Verschillende (regionale) toneelgroepen spelen sketches of een eenakter.
 • Klassieke muziek – zondag 13 of 20 oktober
  Conservatoriumstudenten verzorgen een muzikale middag. Als het kan in de Speulkoel, maar anders in de Magnuskerk.
 • Een ánder kerstconcert – vrijdag 13 december, 19.30-21.00 uur
  In december verruilen we het openluchttheater voor De Magnuskerk, voor een indringende kerstboodschap, met bijdragen van Vluchtelingenwerk en Musicians without Borders. December is de maand waarin we massaal naar de kerk gaan en zingen over vrede op aarde, terwijl miljoenen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Deze voorstelling in de Magnuskerk zal gewijd zijn aan dit aspect van de dagelijkse realiteit.

LET OP: de datum voor Drents Talent is niet 14 juli of 1 september, maar zaterdag 13 juli. Toen de jaarfolder werd gedrukt was dat nog niet bekend.

Reacties zijn gesloten.