Jaarprogramma 2023

Ook in 2023 presenteren we een veelzijdige reeks voorstellingen in ons openluchttheater.
Hieronder vindt u het jaarprogramma. Met enig voorbehoud! Nog niet alle voorstellingen zijn definitief vastgesteld, er zou nog een voorstelling kunnen vervallen of worden toegevoegd.

 • Paasmarkt – maandag 10 april, 13.00-17.00 uur
  Op tweede paasdag staat ons gezellige openluchttheater in het teken van een vrolijke doe-en-beleefmiddag voor jong en oud – maar voorál voor jong… Een spelletjes-circuit, eieren zoeken in het bos, pannenkoeken versieren, een grabbelton, muziek en dans en nog veel meer.
 • Verhalenvertellers, Kom op verhoal ien Anloo – zondag 7 mei, 14.30-17.00 uur
  Het publiek maakt een korte wandeling in de natuur rondom de Speulkoel en treft daarbij verhalenvertellers van het vertellerscollectief ‘Kom op Verhoal’ uit het Westerkwartier. Zij kozen hun mooiste verhalen. We starten en sluiten af In ons theater. Natuurlijk wordt deze middag omlijst met gezellige muziek.
 • Jazzfanfare – zondag 11 juni, 14.30-17.00 uur
  Uit Groningen komt Jazzfanfare, een enthousiaste groep muzikanten onder leiding van Harry van Lier die zorgt voor een geweldige sfeer bij alle gelegenheden. Sixties Rhythm & Blues, New Orleans, Balkan, Jazzy grooves: een middag lékkere muziek in de buitenlucht! Kijk ook eens op www.jazzfanfare.nl.
 • Biggle Baggle Big Band – zondag 25 juni, 14.30-17.00 uur
  De Biggle Baggle band uit Assen bestaat uit muzikanten uit Groningen, Friesland en Drenthe en heeft in korte tijd een veelzijdig repertoire opgebouwd. Echte big band- en jazzmuziek vanaf de jaren vijftig, maar ook hedendaagse muziek zoals nummers van Adele, Michael Bublé en Caro Emerald. De band is eind 2012 opgericht door een vriendengroep met als voornaamste uitgangspunt plezier te beleven aan het gezamenlijk muziek maken. Daar zal het publiek ongetwijfeld helemaal in mee gaan.
 • Drents talent – zondag 23 juli, 14.30-17.00 uur
  In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Drenthe-Groningen biedt de Speulkoel een podium aan jonge, beginnende artiesten, zoals singer-songwriters en muzikale duo’s. Direct contact met de artiesten in de intieme sfeer van de Speulkoel voegt iets bijzonders toe, dat grote festivals niet kunnen bieden.
 • Schoolvoorstelling – zomer??
  De meeste jaren biedt de Speulkoel een (besloten) voorstelling voor basisschoolleerlingen. Je kunt niet vroeg genoeg met deze vorm van cultuur in aanraking komen. We proberen dit ook in 2023 te organiseren.
 • Kerkdienst in het Drents – zomer
  Op een mooie zomerochtend verruilt de PKN Anloo-Zuidlaren de Magnuskerk voor de Speulkoel, voor een Drentse dienst in de open lucht. De ontmoeting op deze mooie locatie geeft een extra impuls aan de onderlinge contacten.
 • Rooie Rinus en Pé Daalemmer – zondag 3 september, 14.30-17.00 uur
  Pé Daalemmer & Rooie Rinus, het befaamde Groninger kleinkunst-duo, komt naar de Speulkoel! Peter de Haan (Loppersum, 3 mei 1956) en Frank den Hollander (Middelburg, 2 juli 1957) begonnen veertig jaar geleden met straatoptredens en hebben sindsdien onafgebroken een enthousiast publiek, oud én jong! Liedjes als Hoornse Plas, Bie de Lidl en Carnaval in ’t Noorden kent iedereen, maar er is nog veel meer moois te beluisteren.
 • Vier eenakters – zondag 10 september, 14.30-17.00 uur
  Tachtig jaar geleden kon Anloo in de Speulkoel zich al vermaken met toneel in het openlucht­theatertje. De vernieuwde Speulkoel is ook nu een ideale locatie voor het eenakterfestijn op 10 september. Vier heel verschillende toneelgezelschappen, waaronder deelnemers aan het eenakterfestival Kört & Goed  van Huus van de Taol,  spelen elk een eenakter van zo’n twintig minuten.
 • Klassiek: Blazers en strijkers – zondag 24 september, 14.30-17.00 uur
  Van Bach en Boismortier tot Brubeck en Piazzolla: een héél veelzijdig programma verzorgd door twee cellisten en twee blazers het Prins Claus conservatorium. Prach­tige klassieke stukken, maar ook verrassende arrange­menten met onder meer een indrukwekkende bas­klarinet. Zéker ook voor jong publiek: de musici geven ook gast-lessen  op de basisschool, waar ze leerlingen van kennis laten maken met deze instrumenten en hun muziek.
 • * NIEUW * Wandelende wol – zondag 22 oktober, 14.30-16.00 uur
  De kudde van het Stroomdal komt naar de Speulkoel! Hoe voelt het om daar midden in te belanden? Veilig of vreemd? Maak het mee! Ontmoet de grootste belhamel (die is er ook bij) en zie de honden aan het werk. En geniet van muziek, verhalen van ras-vertellers en lekkere warme dranken.
 • Kerstmis over grenzen heen: een ánder kerstconcert – vrijdag 15 december, 19.30-21.00 uur
  In december verruilen we het openluchttheater voor De Magnuskerk, voor een indringende kerstboodschap, met bijdragen van Vluchtelingenwerk en Musicians without Borders. December is de maand waarin we massaal naar de kerk gaan en zingen over vrede op aarde, terwijl miljoenen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Deze voorstelling in de Magnuskerk zal gewijd zijn aan dit aspect van de dagelijkse realiteit.

Hieronder vindt u de jaarfolder, versie maart. Natuurlijk moeten we er ook rekening mee houden dat omstandigheden zoals regen & harde wind, of corona, nopen tot aanpassingen. Op deze pagina vindt u altijd de actuele versie. 

Reacties zijn gesloten.