Een ánder kerstconcert

In december verruilen we het Openluchttheater voor De Magnuskerk, voor een indringende kerstboodschap. ‘Een ánder kerstconcert’ is inmiddels vast onderdeel van het Speulkoel-jaarprogramma. Anders, omdat we stil willen staan bij een groot contrast: in december gaan we in groten getale naar de kerk en bezingen  uit volle borst, schouder aan schouder de  ‘vrede op aarde’ – terwijl  op vele plekken oorlogen woeden en mensen massaal op de vlucht zijn voor geweld en ongekende ellende.

Dit jaar zullen muziek en filosofie samenkomen in harmonieën van over de hele wereld en klanken uit andere tijden: Arvo Pärt, Purcell, Prokofiev, Carol of the Bells…  Componisten en denkers laten zich immers al eeuwen inspireren door andere culturen en klankvormen op zoek naar een verruiming van de horizon.

De musici Caroline Babendererde en Dali Thodria gaan op deze avond samen met de filosoof Ronald Hünneman en het publiek op een denkbeeldige reis naar een samenleven vanuit welwillendheid … En jongeren van ♫ SwingStrings ♫ dragen hieraan bij met kerstliederen. Muziek en zang, afgewisseld door overpeinzingen en bespiegelingen. Ter afsluiting is er uiteraard weer een gezellig samenzijn om na te praten onder het genot van een lekkere warme drank.

MAGNUSKERK ANLOO – VRIJDAG 15 DECEMBER 19.30 UUR.
De toegang tot dit benefietconcert is gratis. Een vrijwillige bijdragen wordt op prijs gesteld, de opbrengst is bestemd voor de Voedselbank Aa en Hunze.
Wilt u reserveren, mail dan naar aantal plaatsen en uw telefoonnummer naar speulkoel@rondommagnus.nl.

Reacties zijn gesloten.