Drents Talent

Onze podiumoverkapping is er natuurlijk vooral om de artiesten goed tot hun recht te laten komen (en hun instrumenten droog te houden). Maar tijdens ‘Drents Talent’ passeerden een paar pittige regenbuitjes en kwam die overkapping ook goed van pas voor het publiek. Het werd er zelfs extra gezellig van. In die intieme sfeer hadden Nik, Christy en Suze echt goed contact maken met de toehoorders. En er was ook nét genoeg ruimte voor de groep Wilde Akkers, die er met aanstekelijke en heel verschillende nummers een waar feestje van maakte. We zien ze graag gauw een keer terug in een zonovergoten en volle Speulkoel!
Voor wie het heeft gemist en voor wie nog eens terug wil kijken zijn hier een paar video-opnames.
Christy Boer, impressie
Suze Schoenmaker, impressie
Wilde Akkers, a capella
Wilde Akkers, klezmer
Wilde Akkers, impressie

Van Nik hebben we nu geen video. Wel van vorig jaar:
NIk Iprenburg, impressie 2023.

En op de facebook-site van De Speulkoel zijn ook bijdragen van bezoekers te zien.


Drenthe telt verrassend veel jonge, beginnende singer-songwriters en andere muzikale talenten, die graag laten horen en zien wat ze kunnen, vooral ook aan wie hen nog niet kent.

In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Drenthe-Groningen heeft De Speulkoel drie talenten uitgenodigd, die op het bevrijdingsfestival in Assen het publiek ook al verrasten. Zang met alleen een gitaar of met een kleine band: juist in de intieme sfeer van het openluchttheater van Anloo kunnen de bezoekers optimaal genieten van deze artiesten. De middag wordt sprankelend afgesloten door de groep Wilde Akkers.
Vier optredens in één programma, zaterdag 13 juli, van 14.30 uur tot 17.00 uur.

Drents Talent, zaterdag 13 juli 14.30 uur in de Speulkoel.
Entree € 12,50; vrienden speulkoel € 7,50; kinderen vrij.
Plaatsen zijn te reserveren door te mailen naar speulkoel@rondommagnus.nl; vermeld aantal plaatsen, telefoonnummer en adres. Meer informatie: www.rondommagnus.nl/speulkoel

NIK IPRENBURG zingt al zijn hele leven lang. Op zijn zesde kreeg hij zijn eerste gitaar en begon hij met gitaarles. Na ruim tien jaar covers spelen en het spelen in een band, besloot hij te stoppen met gitaarles. Nik focuste zich op zijn eigen muziek, waar hij inmiddels alweer drie jaar aan werkt.

Nik treedt steeds meer op en kan daar geen genoeg van krijgen. ‘Het gevoel van op het podium staan en mensen zien die naar mijn eigen muziek luisteren is echt niet te omvatten’, aldus Nik.

CHRISTY BOER  is een 20 jarige singer-songwriter uit Ekehaar. Ze begeleidt zichzelf op de gitaar. Met haar teksten neemt ze je mee naar een mooie warme zomerdag of juist naar een regenachtige ochtend. Haar nummers zijn puur en oprecht, maar ook met een ruwe rand. Christy schuwt het niet om af en toe met genres te spelen of van taal te wisselen. In 2022 bracht ze haar EP ‘Chasing after thoughts’ uit.  

SUZE SCHOENMAKER  schreef vorig jaar, toen pas 12 jaar oud, samen met haar moeder Irene Wilkens (zangeres uit Veendam) een liedje voor het Regio Song Festival in Utrecht. De zangeres en liedjesschrijver Suze Schoenmaker Wilkens, artiestennaam Suus, is Aanstormend Cultuur Talent 2023, won de Kielzog Talent Award 2022, bracht jong als ze is al haar eerste single Nooit Geweest uit en is te vinden op youtube.

WILDE AKKERS is een vrolijke groep van dertien zingende instrumentalisten. Via Spotify kiezen de groepsleden mooie liedjes om te spelen. Popmuziek (vaak wat onbekender), wereldmuziek,jazz. De arrange­mentenzijn vaak van de leden zelf. Volledig a capella of instrumentaal en alles wat daar tussenin zit. Zij bespelen diverse (bas)gitaren, contrabas, cello, viool, dwarsfluit, saxofoon, percussie/slagwerk, accordeon, trompet, banjo en klarinet. Een verrassend, gevarieerd en dynamisch optreden!

Reacties zijn gesloten.