Drents Symfonie Orkest

dso havelte

Het Drents Symfonie Orkest

Zondag 16 september: voor de allereerste keer een compleet symfonieorkest in De Speulkoel! Een feest van herkenning voor de liefhebber. En voor wie minder bekend is met deze muziek een kans om eens te ervaren hoe deze muziek weet te raken, op een prachtige locatie.

  • Werken van onder meer Bruch, Brahms, Strauss, Beethoven, Bizet en Haydn
  • Aanvang 14.00 uur.
  • Toegangskaarten bij aanvang € 10,-.
  • In de voorverkoop slechts € 7,50 (tot vrijdag 17.00 uur, bij Alldro Annen en Popken Hollander Anloo).

Deze video geeft prachtig de sfeer weer van deze zondagmiddag!

 

Het Drents Symfonie Orkest telt 50 leden, die met veel plezier wekelijks in Beilen repeteren. Het orkest studeert jaarlijks twee of drie symfonische programma’s in met muziek uit de periode 1800 tot 1950. Om een zo breed mogelijk Drents publiek kennis te laten maken met live klassieke muziek, speelt het DSO bij voorkeur in de kleinere gemeenten in Drenthe. Het DSO biedt ook jonge solisten graag een podium.

Het orkest vierde dit jaar zijn 60e verjaardag. Het neemt deel aan het driejaarlijkse Europees Festival voor Amateur Symfonie Orkesten en reisde daarvoor naar onder meer Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen.

pieter cox

Pieter Cox

Sinds 2011 is Pieter Cox de dirigent. Hij studeerde kerkorgel, koor- en orkestdirectie en speelt ook piano, contrabas en dwarsfluit. Pieter is ook thuis in het opera- en operetterepertoire en werkte onder meer bij het Nationaal Orkest van België en de Hoofdstad­operette Amsterdam.  Onder zijn inspirerende en enthousiasmerende leiding ontwikkelt het DSO zich steeds verder.

Een Kring van Vrienden ondersteunt het orkest financieel. Meer dan welkom, zeker nu overheidssubsidies afnemen. Voor wie liever zelf meespeelt is er (bijna) altijd wel plek. Vooral strijkers zijn zeer welkom!  Meer informatie vindt u op www.drentssymfonieorkest.nl.

ROM affiche 20180916 symfonieorkest v05-page-001

Reacties zijn gesloten.