Niet rijk, wel een rijk leven

Jazz en Soul Robert Bosscher en Jemband-2426_resize

Het weer was zondagmiddag 15 juli eigenlijk veel te mooi om binnen te blijven – voor voetbal, tennis of de tour op tv.  In Anloo konden de bezoekers in de open lucht genieten van een heerlijk jazz- en soulprogramma, in het bostheatertje De Speulkoel.

In het voorprogramma zorgde de Jemband meteen al voor een genoeglijke sfeer, met een reeks bekende nummers waarin leuke solo’s te horen waren.

Daarna werd de middag gevuld door pianist Robert Bosscher, die voor deze gelegenheid zijn droomtrio had samengesteld, met jazzicoon Edwin Corzilius op bas en Frits Landesbergen op slagwerk. Robert heeft een tijd in Amerika gewerkt maar is nu terug in Groningen. Edwin en Frits hebben vele jaren samengewerkt met onder meer Toon Hermans en Louis van Dijk.

Het trio bracht vol energie een breed repertoire, met nummers van bijvoorbeeld Miles Davis, Dave Brubeck, Louis Armstrong en Frank Sinatra. De virtuose solo’s en de soepele manier waarop de mannen op elkaar inhaakten wekten bewondering en het speelplezier spatte eraf. ‘Jammer…’ riep Roberts tweejarige dochtertje toen de pauze werd aangekondigd. Na de pauze droeg ook haar moeder Sophie Kuipers nog een steentje bij aan het programma.

De thuisblijvers hebben wat gemist: fijne muziek, met prachtig weer op een mooie locatie. Zoals Frits Landesbergen het zelf zei: je wordt er misschien niet rijk van, maar zo heb je een heel rijk leven.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.