Ander kerstconcert roept emoties op

Musicians without borders-3560

We waren beiden erg onder de indruk van de voelbare emoties van diep verdriet, wanhoop, herpakking door moed, en hoop”. “… zooo blij dat we de kinderen èn ouders uit AZC Assen een warme muzikale avond hebben kunnen bieden in onze Nederlandse samenleving …..  Dat waren een paar van de vele emotionele reacties na afloop van het “Andere Kerstconcert” dat afgelopen vrijdagavond plaats vond in de goed gevulde Magnuskerk in Anloo. Het concert werd geopend met een optreden door een koortje van kinderen uit het AZC in Assen, waarvan de meeste ouders als speciale gasten waren meegekomen. Kinderen die eigenlijk nog geen woord Nederlands spreken, maar wel onder de bezielende  leiding van violiste Caroline Babendererde, in het Nederlands kunnen zingen. Caroline is actief voor “Musicians without Borders”, een organisatie die kinderen die gevlucht zijn voor oorlog en geweld in muziek op manier laten vinden om hun opgelopen traumata te overwinnen.

Vóór en ná  het speciale Kerstverhaal van Gerard Nijenhuis zong het kinderkoor nog een tweetal songs gebaseerd op bekende opera’s van Verdi. Het strijkkwartet onder leiding van Caroline Babendererde speelde daarna het Kerstconcert van Corelli, waarna het kinderkoor samen met de hele zaal het “Andere Kerstconcert” afsloot met een Nederlandse versie van Jingle Bells. Na afloop werd er nog lang nagepraat door de bezoekers onder het genot van Glühwein en warme chocolademelk.

“Dit doen jullie volgend jaar toch wel weer”? vroegen enkele bezoekers. De organisatie zegde dit graag toe!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.