Jaarprogramma 2023

Ook in 2023 presenteren we een veelzijdige reeks voorstellingen in ons openluchttheater.
Hieronder vindt u het VOORLOPIGE jaarprogramma, waar we momenteel de laatste hand aan leggen.
Onder voorbehoud! Nog niet alle data zijn vastgesteld en er zou nog een voorstelling kunnen vervallen of worden toegevoegd.

 • Paasmarkt – 10 april
  Op tweede paasdag staat ons gezellige openlucht-theatertje in het teken van een lentemarkt voor jong en oud. Oud-Hollandse spelletje, streekgebonden lekker-nijen, muziek en dans en nog veel meer.
 • Verhalenvertellers: Mien mooiste verhoal – 7 mei
  Het publiek maakt een korte wandeling in de natuur rondom de Speulkoel en treft daarbij verhalenvertellers van het vertellerscollectief ‘Kom op Verhoal’ uit het Westerkwartier. Zij kozen hun mooiste verhalen. We starten en sluiten af In ons theater en daarbij zorgt het ‘plaatselijk wereldberoemde’ fietsorkest uit Opende voor aanstekelijke muziek.
 • Waark: Staat ’n bisschop veur stad – 20 mei
  Groningen vierde 350 jaar Gronings Ontzet en daarom pakt Theatergroep WAARK groot uit! ‘Staait n Bisschop veur Stad’ is een muzikale theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtige en muzikale voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor.
 • Jazzfanfare – 11 juni
  Uit Groningen komt Jazzfanfare, een enthousiaste groep muzikanten onder leiding van Harry van Lier  die zorgt voor een geweldige sfeer bij alle gelegenheden. De Jazzfanfare is een bijzonder orkest, de mix van een tiental blazers ondersteund door een ritmesectie en een verrassend repertoire zorgen voor een vrolijk en swingend spektakel. Een middag lékkere muziek in de buitenlucht.
 • Biggle Baggle Big Band – 25 juni
  De Biggle Baggle band uit Assen bestaat uit muzikanten uit Groningen, Friesland en Drenthe en heeft in korte tijd een veelzijdig repertoire opgebouwd. Echte big band- en jazzmuziek vanaf de jaren vijftig, maar ook hedendaagse muziek zoals nummers van Adele, Michael Bublé en Caro Emerald. De band onder leiding van Jack Westra is eind 2012 opgericht door een vriendengroep met als voornaamste uitgangspunt plezier te beleven aan het gezamenlijk muziek maken. Daar zal het publiek ongetwijfeld helemaal in mee gaan.
 • Drentse laidjes – 23 juli
  In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Drenthe-Groningen biedt de Speulkoel een podium aan jonge, beginnende artiesten, zoals singer-songwriters en muzikale duo’s. Direct contact met de artiesten in de intieme sfeer van de Speulkoel voegt iets bijzonders toe, dat grote festivals niet kunnen bieden.
 • Schoolvoorstelling – zomer??
  De meeste jaren biedt de Speulkoel een (besloten) voorstelling voor basisschoolleerlingen. Je kunt niet vroeg genoeg met deze vorm van cultuur in aanraking komen. We proberen dit ook in 2023 te organiseren.
 • Kerkdienst in het Drents – zomer
  Op een mooie zomerochtend verruilt de PKN Anloo-Zuidlaren de Magnuskerk voor de Speulkoel, voor een Drentse dienst in de open lucht. De ontmoeting op deze mooie locatie geeft een extra impuls aan de onderlinge contacten.
 • Rooie Rinus en Pé Daalemmer – 3 september
  Pé Daalemmer & Rooie Rinus, het befaamde Groninger kleinkunst-duo, komt naar de Speulkoel! Peter de Haan (Loppersum, 3 mei 1956) en Frank den Hollander (Middelburg, 2 juli 1957) begonnen veertig jaar geleden met straatoptredens en hebben sindsdien onafgebroken een enthousiast publiek, oud én jong! Liedjes als Hoornse Plas, Bie de Lidl en Carnaval in ’t Noorden kent iedereen, maar er is nog veel meer moois te beluisteren.
 • Huus van de Taol: eenakters – 10 september
  Tachtig jaar geleden kon Anloo in de Speulkoel zich al vermaken met toneel in het openlucht­theatertje. De vernieuwde Speulkoel is ook nu een ideale locatie voor het eenakterfestijn op 9 september. Vier deelnemers heel verschillende toneelgezelschappen  spelen elk een eenakter van zo’n twintig minuten, waarmee ze deelnamen aan het eenakterfestival Kört & Goed  van Huus van de Taol.
 • Klassiek: Blazers en strijkers – 24 september
  Vier studenten van het Prins Claus conservatorium, twee cellisten en twee blazers, zorgen voor een veelzijdig programma. Niet alleen prachtige klassieke stukken, maar ook verrassende arrangementen met onder meer een indrukwekkende basklarinet. Zéker ook voor jong publiek: de musici geven ook gast-lessen  op de basisschool, waar ze leerlingen van kennis laten maken met deze instrumenten en hun muziek.
 • Kerstmis over grenzen heen – 15 december
  In december verruilen we het openluchttheater voor De Magnuskerk, voor een indringende kerstboodschap, met bijdragen van Vluchtelingenwerk en Musicians without Borders. December is de maand waarin we massaal naar de kerk gaan en zingen over vrede op aarde, terwijl miljoenen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Deze voorstelling in de Magnuskerk zal gewijd zijn aan dit aspect van de dagelijkse realiteit.

Natuurlijk moeten we er ook rekening mee houden dat omstandigheden zoals regen & harde wind, of corona, nopen tot aanpassingen. Op deze pagina vindt u altijd de actuele versie. 

Reacties zijn gesloten.