Eenakters en sketches

toneel borger facebook 56229344_2303170969747593_2214274138959249408_o

Rederijkerskamer Borger: zwaore dobber… (foto facebook.com/pg/rederijkerskamerborger)

Vorig jaar kon Anloo voor het eerst in tachtig jaar weer genieten van toneel in het openluchttheatertje. Dat was en groot succes en natuurlijk is er ook dit seizoen een mooie toneelavond in het Speulkoel-programma opgenomen.

U ziet een verrassende afwisseling van eenakters en korte sketches, verzorgd door vier verschillende toneelgezelschappen, uit Drenthe maar ook een groep uit het Duitse Laar – u zult merken dat hun plattdüütsch  prima te volgen is.

 

alent_an_taofel

Allent an taofel… (foto vrouwenvannu.nl/norg)

  • Anne Doornbos heeft vele malen met Herma Stroetinga Allent an taofel gespeeld, een Drentse versie van het komische toneelstuk ‘Dinner for one’. Deze avond doet hij dat voor de allerlaatste keer! Hij heeft voor Herma een vervanger gevonden, hij speelt de eenakter met Leny Hamminga. De oudere generatie zal ‘Dinner for one’ vast wel kennen. Een stokoude juffer Sofie viert haar verjaardag en heeft daar haar vaste vrienden voor uitgenodigd. Helaas zijn deze allemaal al overleden, maar haar trouwe butler James zorgt ervoor dat zij dit niet merkt.
  • Rederijkerskamer Borger speelt Zwaore dobber, waarmee zij de finale bereikten van het Drentse eenakterfestival 2019. Er is een viswedstrijd gaande. Herman Middelbos wil per se winnen, maar een bekende dorpsgenoot die tegenwoordig boeddhist is gaat ook meedoen en heeft zo zijn eigen benadering. Juffrouw Willy van de organisatie probeert het allemaal te regelen.

 

amicitia gert en christa

Amicitia: Nee Koko!!! (foto: Gert Hilbolling en Crista Verkaik)

  • Dit jaar levert ook buurdorp Gasteren een bijdrage. Gert Hilbolling en Crista Verkaik van toneelvereniging Amicitia uit Gasteren spelen Nee Koko!!!  van Liesbeth Mende, onder regie van Leny Hamminga. ‘Nee Koko, alles gaat goed tussen het vrouwtje en het baasje. Ze hebben geen ruzie. Ze zijn alleen een beetje uitgepraat …’

 

mensen op molen laar duitsland

De molen in Laar…

  • De Möllenspöllers uit Laar in Duitsland spelen verschillende sketches in het Plattdüütsch. Zij waren ook vorig jaar van de partij, en zorgden voor veel vrolijkheid met stukjes als ‘Appelkoke’ en ‘Bezöök bij ’n Dokter’.

 

 

ROM affiche 20190525 eenakters v2-page-001

De entree is € 10,-. Kaartjes in de voorverkoop à € 8,- zijn verkrijgbaar bij de Alldro in Annen.

De flyer voor dit evenement kunt u hier downloaden: ROM affiche 20190525 eenakters v2

Reacties gesloten